Naga Viper - the world's hottest chilli

Thursday, December 9, 2010

စားႀကဦးမလား...ကမာၻ ့အစပ္ဆံုးငရုတ္ နဂါးေၿမြေပြးငရုတ္...

The Naga Viper is officially the hottest chilli in the world
The Naga Viper is officially the hottest chilli in the world
ကမာၻ ့အစပ္ဆံုးငရုတ္အၿဖစ္ တရား၀င္မွတ္တမ္းတင္လိုက္တာကေတာ ့ နဂါးေၿမြေပြး ငရုတ္ပါတဲ ့...

ကမာၻ ့အစပ္ဆံုးငရုပ္သီးၿဖစ္တဲ ့နာဂေၿမြေပြး ( Naga Viper ) ငရုပ္သီးမ်ဴိးဟာ စပ္လြန္း၊ ပူလြန္းလို ့စစ္ပြဲ
အတြင္း ( တုိက္ခုိက္ေနစဥ္အတြင္း ) ရန္သူစစ္သားမ်ားကုိ ထိခုိက္နစ္နာေစၿပီး စြမ္းေဆာင္ရည္ပ်က္ၿပား
ေစဖုိ ့ ငရုပ္သီးမွဳန္ ့ဗံုးမ်ားအၿဖစ္အသံုးၿပဳဖုိ ့ကြ်မ္းက်င္သူ ပညာရွင္မ်ားက ႀကံဆေနႀကပါတယ္...
ဂ်ရယ္လ္ဒ္ ေဖာင္လာ အမည္ရွိ အမ်ဴိးသားႀကီးတစ္ဦးက အစပ္ဆံုးငရုပ္သီးမ်ဴိးစိတ္သံုးခုုကုိ မ်ဴိးစပ္ၿပီး ယခု
ကဲ ့သုိ ့ကမာၻ ့အစပ္ဆံုးငရုပ္သီးမ်ဴိးစိတ္ကုိ အဂၤလန္နုိင္ငံမွ နယ္ၿမဳိ ့ေလးတစ္ခုၿဖစ္သည္ ့ကမ္ဘရီးယား တြင္
စမ္းသပ္စုိက္ပ်ဴိးနုိင္ခဲ ့ၿခင္းၿဖစ္ပါတယ္...
အဆုိပါ ငရုတ္သီးဟာ ကမာၻ ့အစပ္ဆံုးစံခ်ိန္အၿဖစ္ အစပ္ႏွဳံးယူနစ္ စကုိဗီးလ္ ၁၃၅၉၀၀၀ အထိရွိၿဖင္ ့ ၎
အယင္ အစပ္ဆံုးငရုပ္မ်ဴိးၿဖစ္သည္ ့ဘတ္ဂ်ဴိလုိကီယာေခၚ ငရုတ္တေစၧ ထက္ အစပ္ယူနစ္ေပါင္း ၃၀၀၀၀၀
ပုိမုိၿပင္းထန္ကာ အနုိင္ယူစံခ်ိန္တင္ခဲ ့ၿခင္းၿဖစ္ပါတယ္....
အစပ္နွဳံးစကုိဗီးလ္ ကုိ ငရုတ္သီးတြင္ပါ၀င္သည္ ့ဓါတုဓါတ္ေပါင္းတစ္မ်ဴိးၿဖစ္သည္ ့တက္ပ္ဆုိင္စင္ အပူဓါတ္
ပမာဏၿဖင့္စမ္းသပ္တုိင္းတာၿခင္းၿဖစ္ပါတယ္...
ငရုတ္သီးတစ္ေတာင္ ့မည္မွ်စပ္သည္ကုိထင္ရွားစြာသိသာနုိင္တာကေတာ ့သာမန္ ဂ်ာလာေပညဳိ ငရုတ္
တစ္ေတာင္ ့ဟာ စကုိဗီးလ္ ၂၅၉၉ မွ ၅၀၀၀ ယူနစ္အတြင္းသာရွိတယ္လို ့ဆုိပါတယ္...

Gerald Fowler says the Naga Viper is 'hot enough to strip paint
Gerald Fowler says the Naga Viper is 'hot enough to strip paint
စားမိယင္ေတာ့မီးတုတ္ကုိင္ၿပီးဆင္းသြားသလုိၿဖစ္ေစမွာအမွန္...နံရံကေဆးေတာင္ ကြာက်သြားေလာက္ေအာင္
ပူပါတယ္လို ့မ်ဴိးစပ္သူကေတာ ့ဆုိေလရဲ ့...

" ကြ်န္ေတာ္ ့ငရုတ္သီးကုိ စားရတာ ပူၿပင္းစပ္ရွလြန္းလွပါတယ္...ေဆးသားေတြေတာင္ကြာက်နုိင္တဲ ့အထိ
ပူေလာင္လွပါတယ္..." လုိ ့ေဖာင္လာ က ေဒလီေမးလ္ သတင္းစာကုိေၿပာၿပခဲ ့ပါတယ္...
ထုိငရုတ္သီးၿဖင့္ခ်က္သည္ ့ဟင္းကုိ စမ္းသပ္စားႀကည္ ့မည္ ့သူမ်ားကုိ ၎တုိ ့အေနၿဖင့္ စိတ္ေရာကုိယ္ပါ
က်န္းမာေရးေကာင္းမြန္ေႀကာင္းတာ၀န္ယူသည္ ့သေဘာတူညီခ်က္ ( ထုိငရုတ္သီးအစပ္စားၿပီး တစ္စံုတစ္
ရာၿဖစ္ပါက တရားမစြဲေႀကာင္းကတိၿပဳသည္ ့စာခ်ဴပ္ ) ကုိလက္မွတ္ေရးထုိးေစခဲ့ပါတယ္...
သို ့ေသာ္လည္း ထုိငရုတ္သီးအစပ္ကုိ စားသံုးၿခင္းဟာ ခႏၶာကုိယ္အတြက္ အက်ဴိးၿဖစ္ထြန္းေစမွာၿဖစ္တယ္
လုိ ့လည္းသူကဆုိပါတယ္..
( ကြ်န္ေတာ္ ့ငရုတ္သီးကုိ စားလုိက္ယင္ေတာ ့) လွ်ာကုိထူပူကာထံုသြားၿပီး လည္ေခ်ာင္းတစ္ေလွ်ာက္ ပူၿပီး
ဆင္းသြားတာပါပဲ... စပ္ေနတာကုိ တစ္နာရီေလာက္အထိခံစားေနရၿပီး ဘယ္သူ့ ့ကုိမွ စကားလည္းမေၿပာ
ခ်င္၊ ဘာမွလည္းမလုပ္ခ်င္ေအာင္ၿဖစ္ေနပါလိမ္ ့မယ္...ဒါေပမယ္ ့မယ္ ့( အစပ္ႀကဳိက္သူမ်ားအတြက္ေတာ ့)
တစ္ကယ္ ့ကုိေကာင္းတဲ ့ခံစားမွဳေတြၿဖစ္ေစမွာပါ..." လုိ ့လည္း သူကေၿပာႀကားခဲ ့ပါတယ္...
စစ္ဘက္ဆုိင္ရာသုေတသီမ်ားကေတာ ့ထုိအစပ္ဆံုး ငရုတ္ကုိ စစ္လက္နက္အၿဖစ္ အသံုးၿပဳနုိင္ဖြယ္ရာရွိမွဳ
အေပၚ စမ္းသပ္စစ္ေဆးေနႀကၿပီၿဖစ္တယ္လို ့ေဒလီေမးလ္ သတင္းစာကေဖာ္ၿပခဲ ့ပါတယ္...
၀ါး၀စ္ခ္တကၠသုိလ္မွ ပညာရွင္မ်ားက ထုိငရုတ္သီးရဲ ့စပ္မွဳကုိ စမ္းသပ္ခဲ ့ႀကၿပီး ဂင္းနက္စ္ ကမာၻ ့ထူးဆန္း
မွတ္တမ္း အဖဲြ ့ကလည္း၎တုိ ့၏ ၂၀၁၂ တည္းၿဖတ္ထုတ္ေ၀မည္ ့မွတ္တမ္းအစီအစဥ္တြင္ ထုိငရုတ္သီး
အေႀကာင္းကုိ ကမာၻ ့အစပ္ဆံုးငရုတ္အၿဖစ္ ထည္ ့သြင္းနုိင္ဖုိ ့ေဖာင္လာ ကုိဆက္သြယ္ခဲ ့ပါတယ္...
" အိႏၵိယ သို ့မဟုတ္ ကာရစ္ဘီယံေဒသေတြမွာ ငရုတ္သီးကုိစုိက္ႀကတာက အပူဒါဏ္နဲ ့ေရရွားမွဳ ၿပႆနာ
ကုိသူတုိ ့ကက်င္ ့သားရေနေအာင္လုပ္ခဲ ့သလုိၿဖစ္ပါတယ္...ၿဗိတိန္မွာစုိက္ပ်ဴိးေတာ ့ငရုတ္ပင္ေတြဟာ ပုိ
မုိဆုိးရြားၿပင္းထန္တဲ ့ရာသီဥတုအေၿခအေနကုိ အံတုရတာမုိ ့ပိုၿပီးစပ္တဲ ့ငရုတ္မ်ဴိးထြက္လာတာၿဖစ္ပါလိမ္ ့
မယ္..." လို ့မစၥတာေဖာင္လာ ကေၿပာဆုိခဲ ့ပါတယ္...
ကဲ ...
အစပ္ႀကဳိက္တဲ့သူေတြအတြက္ အဲဒီငရုတ္သီးနဲ ့လုပ္တဲ ့ရခုိင္ငါးပိေထာင္းတုိ ့၊ ထား၀ယ္ငါးပိေထာင္းတုိ ့လုပ္
ေရာင္းယင္ လက္မလည္ေအာင္ေရာင္းရလိမ္ ့မယ္ထင္တယ္...
ဒါမွမဟုတ္ဒီသတင္းဖတ္ၿပီး စစ္လက္နက္ထုတ္လုပ္ေရးပစၥည္းစက္ရံုေတြမွာ ငရုတ္သီးမွဳန္ ့ပဲႀကိတ္ေနႀက
ၿပီလားမသိဘူး...


The world's hottest chilli, the Naga Viper, is so hot that experts are thinking about using it in "spice bombs" to incapacitate enemy soldiers in battle.
Gerald Fowler, the man who created the chilli species by crossing three of the hottest varieties of chilli pods known to humans, runs the Chilli Pepper Company in Cumbria, a small county in England.
The pepper has a world-setting tongue-scorching Scoville rating of 1,359,000 units, beating its predecessor, the Bhut Jolokia, or "ghost chili", by 300,000 points.
The Scoville scale rates heat by tracking the presence of capsaicin, a chemical compound.
To get a better idea of how hot this pepper is, most varieties of jalapeño peppers measure in the 2,500 to 5,000 range.
"It's painful to eat," Fowler told the Daily Mail. "It's hot enough to strip paint."
Fowler makes customers sign a waiver declaring that they're of sound mind and body before trying a Naga Viper-based curry. But, he insists that eating the fiery chili does the body good.

"It numbs your tongue, then burns all the way down," he said.

"It can last an hour, and you just don't want to talk to anyone or do anything. But it's a marvelous endorphin rush. It makes you feel great."
The Daily Mail also reported that defense researchers were already investigating the pepper's potential uses as a weapon.

The experts are thinking about using it in "spice bombs" to incapacitate enemy soldiers in battle.
Experts at Warwick University tested the chilli and the Guinness Book of World Records approached Fowler to include it their 2012 edition as the world's hottest.
"When they grow chilli in India or the Caribbean they're used to the heat and the drought."
"When they're grown in Britain,  I think they fight back against the harsher climate and produce even more heat," said Fowler.
Source: Agencies

2 comments:

Anonymous said...

ေအာင္မေလးကိုၾကီးရယ္ အစပ္ဆိုတဲ့ေကာင္ကအ၀င္ပဲဒုကၡေပးတာမဟုတ္ဘူး..အထြက္လည္းေတာ္ေတာ္ဆိုးပ့..ေအာင္မေလးတစ္နာရီေတာင္အ၀င္ဆိုးတယ္ဆိုရင္ အထြက္ဆိုရင္ေတာ့အိပ္သာထဲကိုေရခဲအိတ္ယူသြာမွနဲ ့တူတယ္

မိုးယံ said...

စားလိုက္ခ်င္စမ္းပါဘိ ကြယ္....

တစ္နာရီေလာက္ စပ္ေနမွာဆိုေတာ့ တြက္ေခ်ကိုက္တယ္..