Chinese Underground Factory of Fine Food

Monday, November 7, 2011

စားႀကဦးမလားတရုတ္ေဆးဘဲဥသုတ္ေကာင္းေကာင္း

တရုတ္နုိင္ငံတြင္ စည္းကမ္းႏွင္ ့မညီညြတ္ေသာ၊ သန္ ့ရွင္းသပ္ရပ္ကာ၊ က်န္းမာေရးႏွင္ ့ညီညြတ္ၿခင္းမရွိ
ေသာေဆးဘဲဥမ်ားထုတ္လုပ္သည္ ့တရားမ၀င္ အလုပ္ရံုတစ္ခုတစ္ခုကုိ ရဲတပ္ဖဲြ ့မ်ားကေတြ ့ရွိဖမ္းဆီးအ
အေရးယူခဲ ့ပါတယ္...
ပုံေတြကုိႀကည္ ့ၿပီးေဆးဘဲဥစားခ်င္စိတ္ေတြကုန္ခမ္းသြားတာကေတာ ့အေသအခ်ာပါပဲ...
ေဆးဘဲဥေတြကုိ (နာမည္ေပးထားတဲ ့အတုိင္း ) ဘဲဥေတြနဲ ့ဖန္တီၿပဳလုပ္ပါတယ္...
ဘဲဥေတြကုိ ရႊံ ့၊ ၿပာ၊ ဆား၊ ေရွာက္၊ သံပုရာ မ်ားနွင္ ့စပါးခြံမ်ားၿဖင္ ့မံၿပီး လအတန္ႀကာ ဖံုးအုပ္သိမ္းဆည္း
ထားရပါတယ္...
ထုိကာလအတြင္ ဓါတ္ၿပဳကာ ဘဲဥအႏွစ္မ်ားက ဆာလဖာ ႏွင့္အမုိးနီးယားအနံ ့ၿပင္းၿပင္းရွိသည္ ့အႏွစ္အ
အမဲေရာင္ေၿပာင္းကာ အၿဖဴေရာင္အႏွစ္မ်ားကေတာ ့အနံ ့အနည္းငယ္ေပ်ာ ့သည္ ့အညဳိရင္ ့ေရာင္ ဂ်ယ္လီ
အႀကည္သားအၿဖစ္ေၿပာင္းလဲသြားတာၿဖစ္ပါတယ္....
ေဆးဘဲဥမ်ားကုိ ထပ္မံၿပဳၿပင္ခ်က္ၿပဳတ္ၿခင္းမၿပဳပဲ ဟင္းရံအၿဖစ္စားသံုးနုိင္ပါတယ္...
( ကြ်န္ေတာ္တုိ ့ေရႊၿမန္မာမ်ားကေတာ ့ေဆးဘဲဥသုတ္ဆုိၿပီး အႀကဳိက္ေတြ ့ႀကပါတယ္...)
ပံုမ်ားအရ ႀကက္ဥအတုလုပ္တာထက္ ဒီေဆးဘဲဥလုပ္တာက ပုိၿပီးေအာ္ဂလီဆန္ခ်င္စရာေကာင္းပါတယ္...

အေကာင္းဆံုးကေတာ ့သဘာ၀အတုိင္းမဟုတ္ပဲ မည္သုိ ့မည္ပံုၿပဳလုပ္ထားသည္ကုိကုိယ္တုိင္မေတြ ့ၿမင္၊
မသိရွိရသည္ ့ အစားအေသာက္မ်ားကုိ မစားတာပါပဲ...

အခုေခတ္စားေနတဲ ့အကင္မ်ားဟာလည္း ထုိသားငါးမ်ားကုိတာရွည္ခံေအာင္ ယမ္းစိမ္းမ်ား သုတ္ထားႀက
တဲ ့အတြက္ ကင္ဆာေရာဂါၿဖစ္နုိင္ဖုိ ့အခြင္ ့အလမ္းပုိမ်ားတယ္လို ့ဆုိပါတယ္...

Police officers uncovered an underground factory of the local fine food, known as "Century eggs" It looks... Yummy!
ၿဖစ္Duck eggs are mainly used to prepare this dish. It is made by preserving duck eggs in a mixture of clay, ash, salt, lime, and rice hulls for several weeks to several months, depending on the method of processing. Through the process, the yolk becomes a dark green, cream-like substance with a strong odor of sulphur and ammonia, while the white becomes a dark brown, transparent jelly with little flavor.
Century eggs can be eaten without further preparation, on their own or as a side dish.
As for me, I don’t know, maybe it is tasty… but I’d rather try fake Chinese eggs than this brownish horror…






















0 comments: